12/10/2008

A tribute to Adnan Abi Part II




Nerede kalmıştık? Ha evet Adnan Abi'de. Dükkanın adı lambadaki cinden geliyordu ve biz cin'in galaksinin her yerindeki barmenlerden cin diye istendiğini biliyorduk. Şayet yeterince sağlam bir havlun varsa ve cin diyebiliyorsan ne susuz kalırdın ne yolsuz. Yoksulluk kader olamaz be Cem bkz: mor perşembe.

Zen'in Suda Balık albümü neyse Can'ın Ege Bamyası dömivole oydu. Merhaba entelektüel Televole! Almanlar'ın ege bamyasını nereden öğrendiklerini ya da bunu albüm adı yaptıklarını anlatmayacağım. Rivayet muhtelif, rehavet kalıcı ey sevgili okur. Almanya acı vatansa gurbetin markası Pioneer'di kasetten kasete 90 dakkada devri alem (kafa ayarı fiyatlara dahildir). Amma velanakin skywalker bu albüme ulaşmamız için internetin Odtü'deki odasından çıkıp yurt sathına yayılmasını beklemek durumunda kaldık (inceleyeniz sat vs hat). 75 mb'ı dial up'la indirmek büzük ister akıllım. O büzük ve sabır vakti zamanında bizde mevcuttu. "Asil kan değil asıl kandır" ne derler bilirsin be kanka şarap benim kanımdır..

12/08/2008

Adnan Abi'ye Saygı Duruşu...




1995 yazı enteresan bir yazdı. Şimdi düşünüyorumda neredeyse 14 sene olmuş. Biz (pazenadam ve ben) ne Borges gibi Buenos Aires kütüphanesine ne Eco gibi Avrupa kültür mirasına hatta ne de İlber Ortaylı gibi Topkapı Sarayına erişim imkanına sagiptik. Yerel servis sağlayıcılar ile yerel networklerden besleniyorduk. İnternet Odtü'de bir odaydı ve eksisozluk'e uye olmamız için daha 4 sene beklememiz gerekecekti. İşte o zamanlardan birinde Bakırköy'de Beyazadam'ın karşısında (Anıl, Okan ve benim için beyazadam'da ayrı bir mekandı Aret Sedef'i de saygıyla anıyoruz) Adnan Abi'nin büyülü mekanından içeri girdik. Tam olarak nasıl, ne zaman ve ne için oldu hatırlamıyorum aslında hayal meyal hatırlıyorum ama bahsetmek anlamsız. Detaylarla kafa ütüleyemeyecek kadar büyüdüm artık. İşte o zamanlardan bir albüm. Hayatımızı kaydıran kayıtlardan biri. Sonrasında herşey değişti. Zen bile Baba Zula oldu. 2000'e sinek yedili olmadan beş sene önce, canlı bir konser kaydına dönüşmeden birkaç sene evvel. Karşınızda "Suda Balık"