12/10/2008

A tribute to Adnan Abi Part II




Nerede kalmıştık? Ha evet Adnan Abi'de. Dükkanın adı lambadaki cinden geliyordu ve biz cin'in galaksinin her yerindeki barmenlerden cin diye istendiğini biliyorduk. Şayet yeterince sağlam bir havlun varsa ve cin diyebiliyorsan ne susuz kalırdın ne yolsuz. Yoksulluk kader olamaz be Cem bkz: mor perşembe.

Zen'in Suda Balık albümü neyse Can'ın Ege Bamyası dömivole oydu. Merhaba entelektüel Televole! Almanlar'ın ege bamyasını nereden öğrendiklerini ya da bunu albüm adı yaptıklarını anlatmayacağım. Rivayet muhtelif, rehavet kalıcı ey sevgili okur. Almanya acı vatansa gurbetin markası Pioneer'di kasetten kasete 90 dakkada devri alem (kafa ayarı fiyatlara dahildir). Amma velanakin skywalker bu albüme ulaşmamız için internetin Odtü'deki odasından çıkıp yurt sathına yayılmasını beklemek durumunda kaldık (inceleyeniz sat vs hat). 75 mb'ı dial up'la indirmek büzük ister akıllım. O büzük ve sabır vakti zamanında bizde mevcuttu. "Asil kan değil asıl kandır" ne derler bilirsin be kanka şarap benim kanımdır..

1 yorum:

Pazenadam dedi ki...

Bir de Embryo'nun Reise albümünü çekerdi Adnan Abi bizim gibi gençlere. Bakırköy'ün havasıdan mıdır suyundan mıdır, 1970'lerin alaman hipilerinin kafasını o dükkanın içinde oluştururdu ışık gösterili ekolayzırı olan müzik setiyle. Belki de tütsüde bir şey vardı.