9/30/2007

Aralıksız 112 Monty Python Skeci İzlemenin İnsan Sağlığına Etkileri Nelerdir?

Öncelikle sizleri D&R'lara davet ederek bu soruyu cevaplamak istiyorum. Bir tanesi hariç tüm Python'ların kişisel en iyi seçkilerinden oluşan 6 dvd'lik set indirime girdi. Tuhaf şekilde tanesi 14.99YTL'den satılıyor. Sırf bu kadarı bile "holy grail" diye bir film var ağbi çok acaip" diyenlerin kafalarına 5. level superpoke olup inecek kadar öldürücü bir bilgi. Bilhassa Graham Chapman seckisi ki hayattaki diger Pyhton'lar tarafindan hazirlanmis ozel alakayi hak ediyor bu ozel alakanin icinde yol, konaklama ve ultra her sey dahil ikrami dahildir. Neyse bu girizgahin ardindan sorumuzu cevaplandirmaya calisalim. Maddeler halinde bir siralama sanirim hepimiz icin daha kolay olacak:

1) Bir daha herhangi bir şeye gülememe.

Ara vermeden 112 Monty Pyhton skecini peşi sıra izlemenin ilk ve en önemli etkisi, bir daha başka herhangi bir şeye gülememek olacaktır. En azından bir süre. Bu süre bünyeden bünyeye farklılık gösterebilir ya da John Cleese ile aranızdaki samimiyet derecesine göre. Benim John Cleese ile direkt bir münasebetim olmadığından, tepkim yaklaşık 4 gün kadar oldu. 4 gün boyunca bırakın gülmeyi, sırıtmadım bile.

2) Etrafınızdaki insanlara izlediğiniz skeçleri oynamaya çalışıp ölümcül bir utanç duygusu ile yaşamak

Hiç şüphesiz ki iyi bir film izlediğinizde, iyi bir albüm dinlediğinizde, iyi bir kitap okuduğunuzda ya da süper bir maç seyrettiğinizde ister istemez bunu etrafınızdaki insanlarla paylaşma ihtiyacı duyarsınız. Söz konusu bir Monty skeci ise belkide skeçten daha komik bir duruma düşebilirsiniz. Yani diyeceğim olay Cem Yılmaz taklidi yapmaya benzemez, önleminizi alın. Taklit etmektense skeci izletin. Böylesi hem siz hem de uygar dünya için en iyisi olacaktır.

3) Süt leşi yiyememek

Tam bu noktada sizi cheese shop ile başbaşa bırakmak istiyorum.

4) Captain Beefheart ve Frank Zappa dinleme ihtiyacı

Monty Python'un müzikal anlamda karşılığının tuhaf şekilde Amerika Birleşik Devletinden çıktığını düşünmek bazılarımız için saçma gelebilir. İşte tam bu saçmalık da Python ruhuna denk düşen şey. Buradan hareketle plakların durduğu köşeye gidip Hot Rats ya da Freak out dinlemek sakinleşmenize yardımcı olacaktır.

5) Semaforla üst kurula sunum yapma arzusu



Bunlardan başka etkilerde gözlenebilir. O sizin gözünüze bağlı. Ama içeride pide var ve ramazanın en güzel tarafının sıcak pide olduğunu bilen biri olarak bu işi daha da uzatmak istemiyorum. Sonuçta 112 skeci ardarda izlemek ağız tadını bozmuyor aksine insanın karnını acıktırıyor bu da 6 olsun. Tamam mı?

9/14/2007

Good Old Alex

Herşeyiyle bambaşka bir adamdı Alexander Minto Hughes namı diğer "Judge Dread". Prince Buster'dan ziyadesiyle etkilenmiş bir eski tüfek skinhead reggae yargıcı. Her ne kadar albümlerinin bir kısmını zamanın faşist çizgi roman karakteri Judge Dredd'le olan isim benzerliğinden dolayı yeniyetmelerce almış olsa da İngiliz skinhead reggae geleneğinin son savaşçılarından, tüm zamanların en çok yasaklanan hit'e sahip "guinness sağ olsun" sanatçılarından biri olarak 1988'de bir konser sırasında kendine yakışır şekilde sahnede öldü. Son sözleriyse "Let's hear it for the band...."'di

Hamiş: "skinhead, not a trend it's a tradition..."



Not: Youtube'da samimi bir judge dread videosu bulamıyınca ilk kişisel fan video'umu sıçmış bulunmaktayım. Kamuya duyrulur...